Broodcultuur is erfgoed. Steun via deze pagina de aanvraag om de broodcultuur te laten opnemen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.
Participatief documenteren is het vastleggen van een gebeurtenis in samenwerking met de betrokken erfgoedgemeenschap. Het gebeurt samen met, door en voor hen.
Samen met de erfgoedgemeenschap van trekpaardenliefhebbers en de provincie Vlaams-Brabant heeft CAG diverse acties ondernomen om de cultuur van het Belgisch of Brabants trekpaard toekomst te geven.
Op vraag van De Kleine Expeditie en in samenwerking met het Stadsmuseum Lier, voerde CAG een onderzoek naar de geschiedenis en het erfgoed van het Liers Vlaaike.
Het LEADER-project wilde de Geraardsbergse mattentaart meer in de publieke aandacht brengen en het ambacht en gebruiken rond dit streekproduct levend houden.
De frietkotcultuur is sinds 2014 opgenomen op de Inventaris Vlaanderen. De Frietkotraad zorgt samen met CAG voor meer afstemming van communicatie- en sensibiliseringsacties.
De organisatoren van de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve besteedden veel aandacht aan dierenwelzijn in het erfgoedzorgtraject richting een inventarisplaats.
Sinds 1951 zegent de priester elk jaar de bloesems tussen het kerkje van Guvelingen en het Fruitleerbedrijf Tuinbouwschool SOLV in Sint-Truiden om een goede oogst af te smeken.
De traditionele teelt van grondwitloof gaat terug op een oude techniek om in de winter verse vitaminerijke groenten te kunnen oogsten. Het project Vlaams-Brabants Grondwitloof.EU! maakte de jongere generaties warm voor de grondwitloofteelt.
In het kader van de Week van de Smaak 2007 organiseerden het BELvue museum in Brussel en CAG de tentoonstelling: Mangia Mangia! Italiaanse Belgen en hun keuken.