Kennisbank

De kennisbank is de ideale plek om een onderzoek naar de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, voeding en landelijk leven te starten. Hier vind je uitgebreide informatie over diverse agrarische thema's, maar ook een overzicht van werkinstrumenten, vindplaatsen en onderzoeksbronnen.

Staatslandbouwschool van Hoei, voor 1939. In: Vander Vaeren, Julien, 'Le livre d'or de l'agriculture belge', Brussel, 1939.

Wat vind je in de kennisbank?

Achtergrond bij het rijke themaveld landbouw, voeding en landelijk leven vind je in de verhalen, publicaties en onderzoeksrapporten. Met de hulpinstrumenten zoals de bibliografie, het overzicht van papieren collecties, de Cinema Rural Filmdatabank en het repertorium van de Belgische landbouwpers kom je snel op het spoor van relevante literatuur, archiefmateriaal en andere bronnen. Studenten en onderzoekers kunnen terecht in de bibliotheek van CAG. Ook alle presentaties en verslagen van contact- en studiedagen zijn hier ondergebracht.

Hulp of kennis nodig?

Heb je vragen of aanvullingen bij één of meerdere onderdelen van de kennisbank? Neem dan contact op. CAG helpt je graag verder.

Aanspreekpunt Publiekswerking en Participatie

Femke Paulussen

Terug naar boven