CAG presenteert erfgoed. Het doet dat via deze website, met de beeldbank, in publicaties en in de nieuwsbrief.
Ook met workshops, lezingen en tentoonstellingen deelt het zijn kennis en expertise. Het brengt daarnaast erfgoedgemeenschappen samen en zet in op participatie.
De tentoonstelling 'Tractor. Een ronkend verhaal' op de Dag van het Eetbare Landschap in Bokrijk, 2018.
Met een breed en divers publiek voor ogen zet CAG in op
Maar kennisdeling is geen eenrichtingsverkeer. CAG brengt daarom ook erfgoedgemeenschappen samen rond de tafel, luistert en leert. Het werkt samen met vrijwilligers waar mogelijk.
CAG werkt als initiatiefnemer, uitvoerder en partner aan tal van projecten met activiteiten voor een breed publiek.
‘Koffiestories’ is een koepelproject. Het bestudeert en presenteert het koffie-erfgoed in Vlaanderen en Brussel, met partners uit het erfgoedveld en daarbuiten. Publieksgerichte acties zoals expo’s, workshops, dialoogtafels, een publicatie en een Koffie-Festival belichten het koffie-erfgoed vanuit verschillende invalshoeken.
Om de Koloniën te laten erkennen als werelderfgoed door UNESCO, werd gestart met de herbestemming en renovatie van de sites. CAG werkte in opdracht van Kempens Landschap een educatief concept uit dat het erfgoed van de Koloniën in al zijn facetten vertaalt naar jongeren.
CAG deelt zijn kennis graag met jou. Maar het is tegelijk benieuwd naar wat jij kan bijdragen. Heb je een vraag? Neem contact op. CAG helpt je graag verder.