Niets zo Vlaams als hamrolletjes met witloof, paling in 't groen, een frisse pint bier of een lekker stuk chocolade. Stuk voor stuk typische gerechten en producten van bij ons. Ook al ondergaat de Vlaamse keuken al heel lang invloeden uit de hele wereld, we blijven de producten uit de eigen regio koesteren.
Van de appelteelt in Haspengouw tot de hoppescheuten in de regio van Poperinge: aan de hand van een veertigtal producten reis je in het boek door Vlaanderen en maak je meteen kennis met de rijkdom van onze (streek)gastronomie.
Ontdek de achtergrond en geschiedenis van typisch Vlaamse producten, maar vooral hoe ze gebruikt worden in de keuken, in de dagelijkse kost en op de feesttafel. Gerechten en producten met een verhaal dus, rijkelijk opgediend met prachtige foto's van Jan Crab. Boordevol smakelijke recepten die je nog meer 'goesting' doen krijgen in Vlaanderen.
Auteur
Eddie Niesten
Fotograaf
Jan Crab
Uitgever
Davidsfonds, Leuven
Datum
2009
Formaat
228 p.
Deze publicatie is verkrijgbaar in verschillende boekhandels.