Garage Culinair. Ambachtelijke producten om thuis te maken

Weten waar je voedsel vandaan komt, is een vraag waar steeds meer mensen mee bezig zijn. De beste manier om erachter te komen is het zelf te maken: pensen draaien, zuurdesembrood en taart bakken, confituur bereiden, bier brouwen, kaas, chutney of paté maken, pralines vormen, …

Oorsprong

In dit boek laten zestien gepassioneerde hobbyisten, zonder enige commerciële drijfveer, zien hoe ze dat doen in hun keuken, tuin of garage. De zestien culinaire ambachten worden stap voor stap gepresenteerd in beeld en woord.

CAG werd gevraagd om bij de zestien culinaire ambachten hun smakelijke historie weer te geven. Waar ligt hun oorsprong? Hoe is het vakmanschap geëvolueerd door de tijd heen? De meeste ambachten hebben een lang en rijk verleden. Sommige zijn echte Belgische creaties. Andere zijn in onze culinaire traditie verwelkomd.

Door de eeuwen heen staan ambachtslui garant voor de allerbeste kwaliteit. Zij geven hun liefde voor het vak, kennis en kunde en soms zelfs hun keukengereedschappen door aan anderen. Op deze manier houden ze het ambacht, ons culinair erfgoed, levend.

Details

Auteurs
Marc Declercq, Chantal Bisschop, Greet Draye, Femke Paulussen, Sarah Luyten, Diantha Osseweijer, Yves Segers

Fotograaf
Tony Le Duc

Uitgever
Minestrone Cookbooks

Datum
2016

Formaat
320 p.

Beschikbaarheid

Het boek is verkrijgbaar in diverse boekhandels.

Terug naar boven