De verhalen laten je in woord en beeld de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, voeding en landelijke leven vanaf 1750 ontdekken. Zes keer per jaar verschijnt een nieuw verhaal.
De periode omstreeks 1900, het fin de siècle, is vaak getypeerd als een onrustig tijdvak. De Nederlandse historicus Jan Romein schreef over een “hevig gewarrel” van eindeloos veel nieuwe ...
Napoleon, Marie-Antoinette, Shakespeare en Charles Dickens zijn maar enkele van de beroemdheden met een voorliefde voor oesters, ook wel eens omschreven als de ‘truffels van de zee’. Oesters ...
Garnalen, de lekkere delicatesse uit onze Noordzee, staan al eeuwenlang op het menu. Aan de kust maakten ze deel uit van de dagdagelijkse maaltijd, in het binnenland waren ze een echt ...
Het lekker dier!? ligt ons soms op de maag. Op onze volle maag wel te verstaan. Want iedereen kan nu vlees eten naar hartelust. Is dat ook veilig? Eten wij nu beter of slechter dan vroeger? Beter wel ...
Dit verhaal vertelt de geschiedenis van onze keuken in de twintigste eeuw op basis van de verschillende edities van het in Vlaanderen zeer bekende 'Kookboek van de Boerinnenbond'.