CAG organiseerde samen met de Erfgoedcel Brussel, de Federatie van de Belgische Brouwers en de leden van de klankbordgroep 'Voeding' de vormingsdag ‘To eat or not to eat’ voor het brede erfgoedveld. Deze dag ging dieper in op de bestaande wetgeving inzake voedselveiligheid tijdens ambachtelijke bereidingen van voedingsmiddelen al dan niet in een authentieke setting en de verkoop ervan.
Deegkneder en bestelbord katholieke coöperatieve 't Goed Brood Sint-Niklaas, 1900-1925, KADOC - KU Leuven.
Vandaag grijpen velen terug naar grootmoeders tijd om ingrediënten, technieken en gerechten van toen te herontdekken. Die smaken en bijhorende kennis willen velen graag delen, doorgeven aan de volgende generaties en zelfs vermarkten. Maar dat blijkt niet zo evident. Hoe authentieker de werkplaats, hoe moeilijker het is om te voldoen aan de hedendaagse wetgeving.
Vandaag is er dan ook zoveel meer gekend over de mogelijke gevaren die om de hoek loeren tijdens de bereiding en bewaring van voedsel. Onze gezondheid krijgt prioriteit. Maar wat met onze erfgoedkeuken? Mogen we zomaar voedsel verkopen bereid in een erfgoedcontext? En wat zijn de commerciële mogelijkheden? Deze vormingsdag ging hier dieper op in. Zowat 45 geïnteresseerden volgden deze vorming die doorging in het Brouwershuis te Brussel.