CAG zet in op kennisopbouw door onderzoek naar agrarisch erfgoed en het verleden van landbouw, voeding en landelijk leven.
Het deelt zijn expertise graag en stelt ze ter beschikking van het erfgoedveld en het brede publiek om zo onderzoek door anderen te faciliteren.
CAG doet onderzoek naar enkele specifieke agrarische thema's en erfgoedpraktijken. Ben je benieuwd naar de bevindingen? Hieronder staan enkele onderzoeksprojecten opgelijst.
Wil je zelf een onderzoek starten naar het rijke verleden en erfgoed van landbouw, voeding en landelijk leven? CAG helpt je graag op weg met enkele werkinstrumenten of met begeleiding op maat. De werkinstrumenten vind je in onze kennisbank. Je kan ons ook contacteren.
CAG werkt als initiatiefnemer, uitvoerder en partner aan verschillende onderzoeksprojecten.
Koken kan een specifieke uitdrukking van sociale omstandigheden zijn. Er wordt onderzocht waarom Bulgaarse vrouwen de culinaire staatsliteratuur corrigeerden, aanpasten of vervingen voor huishoudens onder het communistische regime (1944-1989).
Sinds 1987 zijn er verscheidene proefschriften verdedigd die de Belgische landbouwproductie in kaart brachten. Het doel van dit project is alle bestaande onderzoeksgegevens over de periode 1760-1939 te integreren en aan te vullen voor de jaren sinds 1945.
Wie waren deze Belgische colons en hoe succesvol verliep de landbouwkolonisatie in Katanga? Waarom zette de overheid dit kolonisatieproject op? Wat motiveerde de Belgische landbouwers om naar tropisch Centraal-Afrika te verhuizen?
Een overzicht van alle lopende en afgelopen projecten van CAG en ICAG.
Wil je meer weten over een bepaald thema of ga je graag zelf aan de slag met een onderzoeksvraag? Aarzel niet en neem contact op. CAG helpt je graag verder.